Szakdolgozati (TDK) témák + egy szakmai szabadon választható tárgy

Tisztelt Hallgatók!

Hamarosan választaniuk kell szakdolgozati témát, ha jövő félévben záróvizsgázni szeretnének, (de akkor is érdemes végigolvasni, ha valaki csak később szakdolgozik, és esetleg előtte TDK konferencián gyakorolná a tömör világos előadást). Ezzel kapcsolatban van pár személyre szabható témajavaslatom.

Szerencsés lehet a szakdolgozatot a Linux alkalmazása a gyakorlatban szakmai szabadon választható kurzussal párosítani, ami indul a tavaszi félévben, így két legyet lehet egy csapásra... Ebben a Linux megismerése mellett a fő hangsúly a django web-keretrendszeren lesz, amely a legtöbb alább említett témában is szerepel.

Szakdolgozati (TDK) témakörök

Oktató weboldal

Egy oktató weboldalt fejlesztek (ebből már született szakdolgozat, TDK-munka), amely a http://udacity.com oldalhoz hasonlóan videókkal segített oktatásra alkalmas. A videók között feladatok vannak a megértés ellenőrzésére. A kalssikus teszteken kívül egy olyan is, ahol a kurzus résztvevőinek programot kell írnia, és a megoldást a weboldal automatikusan ellenőrzi unittestek segítségével. (Ha bonyolultnak hangzik szívesen elmagyarázom/megmutatom élőben. Érdeklődőknek hozzáférést tudok adni a http://pyedu.amk.uni-obuda.hu oldalhoz. Bejelentkezés nélkül is érdemes lehet megnézni a pyEdu menüpont alatt a leírását és a videókat.)

Ebből sokminden készen van, de van még tennivaló a tartalmi résznél is (ehhez inkább django és adatbázis ismeret kell), valamint a kinézetben is (HTML és CSS, Bootstrap, JavaScript). Akár két hallgató is részt vehet benne.

Két majdnem teljesen nulláról induló django-s weboldalfejlesztési témát is tudok ajánlani. Szintén akár két főre is osztható, ha nem félnek, hogy a másik haladása befolyásolhatja az Önökét is, vagy olyannal vállalják akiben megbíznak. (Ez az oktató weboldalnál már nem annyira rizikós, mert mindkét részből van már valami készen.) Természetesen minden két (több) fős feladatnál a feladatkiírásban egyértelműen elkülönítjük, kinek mi a feladata.

Hulladékkezelés weboldal

Az egyik egy hulladékkezelés adminisztrációjával foglalkozó kisvállalkozásnak szóló oldal, akik eddig ezt excel táblázatban kezelték, de sok előnye lenne egy django-s weboldalnak. A táblák nagyjából megvannak itt:

https://www.dropbox.com/s/6wigiv87mbmx5cc/HulladekAdatmodellKontrasztos.pdf?dl=0

Énekkarok weboldala

A másik egy (vagy inkább több) énekkar adatait fájljait kezelő oldal, amelyben tárolhatóak nyilvános valamint csak az énekkarnak elérhető információk és fájlok.

Nyilvános

  • információ: koncert időpontja, helye..., a kórusművek szerzőiről wikipédia-szerű információk
  • fájl: egy szépen megtervezett kinyomtatható meghívó a koncertre

Csak a tagoknak elérhető

  • információ: mik a tervezett darabok a félévben
  • fájl: kották, egyes szólamok hangfelvételei, amik a gyakrolást segítik

Ha bármelyik téma megtetszett, vagy van egy jó ötletük, amit a fentiek alapján úgy gondolják, hogy érdekelne, keressenek meg:

emailcímem

Üdvözlettel: Horváth Árpád 2016. november 25.